Sommarens Topp


Noggrant vek Jack ihop sina kalsonger och placerade dem på marken, precis intill sina lika prydligt vikta jeans. De i sin tur låg bredvid den vita tjocktröjan från HM, favoriten. Han hade burit den varje dag sedan han köpt den i förra veckan. Men nu doftade den av henne. En varm, omisskännlig doft. Varm och god. Den doftade av den kvinna som stod där ute i vattnet och slog ut med armarna åt hans håll. Naken och blek. Mer knoppande än den sommarnatt som målats kuliss. Om han varit fotograf hade detta varit ögonblicket att fånga. Den absoluta toppen innan det dalar.

Jack visste att han genom att besvara hennes rop, eller genom att redan nu vada ut och hålla hennes blöta kropp, skulle strypa känslan som helt fyllde honom. Det var alldeles för fint där uppe för att redan komma ner och han bestämde sig helt enkelt för att dröja kvar lite längre. Strumporna lade han ovanpå kalsongerna. Hennes blus låg alldeles bredvid, i en enda hög, och den illröda fläcken av spillt vin hade visst inte gått att tvätta bort. Precis som han sagt. Hon hade försökt, gnuggat ihärdigt och länge, men sen gett upp och slängt den där på marken, i en enda hög.

Han dröjde vid fläckarna. Inte heller imorgon skulle de släppa, oavsett don och tid. Var gång hon framöver skulle se det plagget, om det ens fick vara kvar, skulle hon minnas denna kvällen, det spillda vinet. Det kvarstod att lära om synen av fläckarna skulle ge glädje eller en ohållbar sorg. För toppen den står i dalen.

Bekymmer i hennes ton, när Jack dröjde kvar på land. I ett fast grepp kramades hennes nedspillda överdel hårt. Om hon bar den ut och in skulle kanske fläcken inte synas? Tyget var av ett sådant slag, och färgen så blek, att det knappt skulle göra skillnad. Men att veta kanske räckte. Han lät tyget glida runt mellan fingrarna och vände blicken mot brynet där hon fortsatt stod, evigt knoppande. Men hon log inte mer, nu var hon blyg. Kanske kände hon sig blottad där ute på sin scen, men då glömde hon snabbt att han var precis lika naken som hon.

När han till slut vadade mot henne i vattnet gjorde han det med mindre säkra steg. I handen höll Jack hennes topp och han var fast besluten om att en sista gång försöka gnugga den ren.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *